Hozzávalók:
8 db zsemle, 50 dkg túró, 2 db tojás, 4 evőkanál mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 3 evőkanál porcukor, vaj (tepsi és a zsemlék kenéséhez), 8 evőkanál lekvár (szamóca vagy málna)
1.A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük. A zsemlék kiszedett belsejét a vaníliás tejbe mártjuk, kinyomkodjuk, az áttört túróhoz adjuk.
1.A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük. A zsemlék kiszedett belsejét a vaníliás tejbe mártjuk, kinyomkodjuk, az áttört túróhoz adjuk.
2.A mazsolát leforrázzuk és a túróval, porcukorral összedolgozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós masszába. A zsemléket a levágott tetővel egy pillanatra bemártjuk a vaníliás tejbe, úgy hogy azok ne ázzanak el! A zsemléket vajjal kikent tepsibe helyezzük, túrótöltelékkel megtöltjük, majd a kalapokat rátesszük.
3.A tetejét olvasztott vajjal és 1 evőkanál lekvárral megkenjük. Előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük.
Vanília szósz
Hozzávalók:
7 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 dl tejszín
1.A pudingport simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd felfőzzük.2.Ha kihűlt, a felvert tejszínnel lazítjuk.
Eat'aliano
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése