Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 szál házi kolbász, 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 tv paprika, 1 paradicsom, só, bors, zsiradék, aki szereti virsli. Csipetkéhez: 1 tojás, liszt, só.
1.A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk és zsiradékon megdinszteljük. A kolbászt folyó víz alá tartjuk, így könnyedén lejön a héja, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, és a hagymára rakjuk, hogy színt eresszen és kicsit megpiruljon. Lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, ezután adjuk hozzá a félbe vágott tv paprikát, és a cikkekre vágott paradicsomot. Összefőzzük.
2.Ezután jöhet hozzá a cikkekre vágott burgonya, ekkor sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy a burgonyát ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, ekkor hozzáadjuk a csipetkét és készre főzzük (aki virslivel szereti ekkor adja hozzá felkarikázva). Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. - Eat'aliano
Még nem láttam ilyen ízlésesen tálalva a paprikás krumplit! A borért a háttérben külön gratulálok!
VálaszTörlésRékával maximálisan egyetértek! :)
VálaszTörlésIgazi nagyis érzésem van, a bort leszámítva.
Remek fotó!
Szerintem is nagyon jó fotó!
VálaszTörlésEgyébként meg imádom a paprikás krumplit.
Kedves Réka, Belly és Raindrop!!!!
VálaszTörlésKöszönöm! Próbáltam a képen is szemléltetni azt, amit a számban is éreztem :)
Hát igen a bor nem volt vmi jó ötlet, de mostmár marad :)