La piú buona carbonara del mondo alla Simone


Egy hete már, hogy visszatértem Rómából, ahol olasz családommal tölthettem néhány napot. Rengeteg (új) élménnyel tértem haza, azt sem tudom, hol kezdjem beszámolómat, hiszen oda térhettem vissza, ahol minden főzéssel kapcsolatos tapasztalatomat szereztem.
Felfrissítettem homályba veszett tudásomat és tanultam sok-sok új receptet.

Sajnos, rajtam kívülálló okok miatt csak két napot tölthettem az enyéimmel, de így is tartalmasra, illetve felejthetetlenre sikeredett. Egy tucatnyi ételt készítettünk el együtt.

A képek főzés közben készültek, nem igazán törekedtem a tökéletességre, de remélem azért így is kedvetekre lesznek.

Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön az én első számú favoritom, a carbonara. Ezen kedvencemről korábban már közöltem egy receptet, de ezúttal a kint készült verziót írom le, pontosan úgy, ahogy azt elkészítettük. Mondjátok, mi lehetne ennél eredetibb? :))

A további beszámolókért, receptekért térjetek be hozzám a napokban. :)

Hozzávalók (5 főre):
750 gr mezzemaniche tészta, 200 gr pancetta, 7 tojás sárgája, ½ dl tej, kb. 100 gr frissen reszelt parmezán sajt, kb. 100 gr frissen reszelt pecorino sajt, só, bors.

1.A tésztát bő, forrásban lévő vízben feltettük főni. Közben a tojások sárgáját egy kézi habverővel alaposan kikevertük a tejjel, reszelt sajtokkal, sóztuk, borsoztuk (ha a massza esetleg túl sűrű kevés tejjel hígíthatjuk, a sóval pedig bánjunk csínján, mert a pancetta elég sós). A felkockázott pancettát kevés olíva olajon ropogósra pirítottuk egy nagy serpenyőben.
2.A tésztát 2 perccel az utasítás szerinti idő előtt leszűrtük, hozzáadtuk a pancettához, ráöntöttük a tojásos szószt és így további 1 percig melegítettük, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki, maradjon inkább egy picit nyers. - Eat'aliano


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése