Hosszú-hosszú idő után végre újra írhatok Nektek… Laptopom ismét a régi, így nem is haboztam sokáig.. Gépem immáron 4 napja újra a birtokomba került… Úgy döntöttem első körben folytatom római beszámolóm.
Következzen hát egy szuper recept, aminek alapanyaga nem túl szokványos a magyar háziasszonyok konyhájában és csak kevesen ismerik/fogyasztják. Azért remélem, többen kedvet kaptok hozzá és elkészítitek.
Alapvetően ez a recept egy antipasti, melyet olíva olaj alatt még hetekig tárolhatunk a frigóban.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg articsóka, 2 citrom, 2 l hideg csapvíz, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, olíva olaj, só, bors.
1.Az articsókát megtisztítottam, eltávolítottam a külső leveleket, a szárakat meghámoztam. A citromokat felkarikáztam és egy nagy tálban kb. 2 liter vízhez adtam. Ebbe a citromos vízbe helyeztem a már meghámozott articsókákat, hogy ne barnuljanak meg.
2.Párolás előtt egy papírtörlővel szárazra töröltem és félbe vágtam őket, majd a felaprított petrezselymet, sót, borsot bedörzsöltem a levelek közé.
1.Az articsókát megtisztítottam, eltávolítottam a külső leveleket, a szárakat meghámoztam. A citromokat felkarikáztam és egy nagy tálban kb. 2 liter vízhez adtam. Ebbe a citromos vízbe helyeztem a már meghámozott articsókákat, hogy ne barnuljanak meg.
2.Párolás előtt egy papírtörlővel szárazra töröltem és félbe vágtam őket, majd a felaprított petrezselymet, sót, borsot bedörzsöltem a levelek közé.
3.Ezután kb. 2-3 dl olíva olajat felhevítettem a felaprított fokhagymával, de csak annyira, hogy azok meg ne égjenek, majd ebben az olajban kb. 15-20 perc alatt pároltam meg az előkészített articsókákat. - Eat'aliano