Lenticche con Cotechino Cotto


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, kb. 5 evőkanál extra szűz olíva olaj, 10 gr vaj, 300 gr apró szemű, minőségi lencse, 5 evőkanál polpa di pomodoro, 600 ml zöldégalaplé, só, bors. 1 db cothecino cotto (tartós, előfőzött olasz kolbász) vagy 500 gr krinolin.

1.A lencsét főzés előtt kb. 2 órával beáztattam. Egy jó minőségű, Puglia-ból származó, apró szemű fajtát használtam, amit még Rómában kaptam ajándékba egy barátomtól. (Amennyiben itthon nem tudtok beszerezni hasonlót, csak a megszokott, nagy szemű fajtát, úgy áztassátok be azt már előző este!)
2.Nos, úgy kezdtem, hogy az apró kockára vágott hagymát megpároltam az extra szűz olíva olajon és a vajon. Hozzáadtam a lecsepegtetett lencsét, elkevertem. Hozzá öntöttem a polpa di pomodoro-t, ismét elkevertem és hagytam egy percig forrni. Ezután adtam hozzá a zöldséglé ¾-ét, annyit, hogy a lencsét bőven ellepje. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett így főztem 20 percig.
3. Ezután hozzáöntöttem a maradék zöldséglevet, sóztam, borsoztam és továbbra is gyakori kevergetés mellett, de immáron fedő nélkül főztem további 20-30 percig. A második adag zöldséglé hozzáadásával egy időben, hideg (!) vízben feltettem főni a cotchino-t (vagy krinolint), mert ennek is kb. 20 perc kell, míg megfő.
4.A kész ételt egy nagyobb, mély tányérban tálaltam, úgy, hogy a lencsére halmoztam a karikára vágott cotechino-t (krinolint) és egy rozmaring ággal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails