Zöldbableves házi tésztával




Hozzávalók:

1 kg zöldbab, 4 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa, 6 gerezd fokhagyma, ½ fej vöröshagyma, kisebb csokor petrezselyem, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, só, 1 fakanál zsiradék (vagy olaj).

1.A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, ezeket kb. 2 liter vízben feltesszük főni 5 db egészben hagyott fokhagymával.
2. Mikor a zöldségek nagyjából megfőttek, elkészítjük a rántást.
3.1 kanál zsiradékon megpirítunk 1 összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a lisztet, összepirítjuk, felengedjük 2 dl vízzel és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk. Ezután összeforraljuk.


Házi tészta

Hozzáavalók:

2 tojás, liszt, só.

1.A tojásokhoz adunk egy csipet sót, és annyi lisztet, hogy a tésztánk ne legyen túl kemény. 
2.Ezt sodrófával 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és késsel vékony kis csíkokra felvágjuk.

Eat'aliano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése