Mai előételem nem egy szokványos fogás még az itáliai asszonyok konyhájában sem. Mi itthon a ricotta-t főként édességek és töltött tészták készítéséhez használjuk, Olaszországban azonban számos módja van még a felhasználásának, többek között remek antipasti-k készülnek belőle. Én is közöltem már receptet ezzel a hozzávalóval, de mai előételem minden bizonnyal érdekesebb kalandozást ígér a megszokott ízek után. Remélem sokan kipróbáljátok!
Hozzávalók:
150 gr ricotta, 2 tojás, liszt, napraforgó olaj.
1.A ricottából két evőkanál segítségével galuska méretű ill. formájú „gombócokat” formáztam. Először a felvert tojásba, majd a lisztbe mártottam. Forró olajban kisütöttem. - Eat'aliano
Kedves Eat'aliano !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ,és fincsi is! :)
Jó ötlet!
Üdv.Pyro
Kedves Pyro!
VálaszTörlésKöszönöm :) nagyon fincsi lett :)
Üdv, Niki
Nagyon jó! Ez tetszik!
VálaszTörlésKöszönöm Foodafok!
VálaszTörlésRemek ötlet ricottára!
VálaszTörlésKöszönöm Anazar!!!
VálaszTörlés