Kb. 2 hete tart ez a rekkenő hőség, azóta nem kívánok mást, csak zöldséget, gyümölcsöt. Ezen magam is meglepődtem, hiszen korábban nem voltam oda értük semmilyen formában.
Szerencsére most van szezonja a legtöbb és legjobb gyüminek, zöldségnek, s ezt igyekszem is maximálisan kihasználni.
Mai sütim egy újragondolt nyári finomság, amit eredetileg nagyikámtól tanultam, bár ez alkalommal feloldoztam magam a kötöttségek alól és itt-ott változtattam rajta.
Az kóstoltatás eredménye: néhány darab levágott szél, amiért még versenyeztek a tesztelők!
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 4 tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagozott meggy és ehhez még 10 dkg cukor.
1.A meggyet kb. fél nappal korábban lecukroztam és állni hagytam.
2.Szobahőmérsékletű vajat habosra kevertem a 15 dkg cukor felével, majd lassú kevergetés mellett, egyenként adtam hozzá a tojások sárgáját, amit habverővel jól összedolgoztam a krémmel.
3.A fehérjét kemény habbá vertem a cukor másik felével és egy csipet sóval. Ezt aztán egy spatulával, óvatos mozdulatokkal összekevertem a korábban habosra kevert vajjal.
4.Ezután egy szitával (lassan adagolva) hozzáadtam a lisztet, s alaposan elkevertem.
5.Előmelegítettem a sütőt a legmagasabb fokozaton, eközben a kész tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöttem és az alaposan kinyomkodott meggyet, sűrűn a tetejére szórtam. Ezután a sütőt 140 fokra mérsékeltem és így kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. - Eat'aliano