Szilvás pite


Egy egyszerű, gyors, nyár végi recept, ami nem igényel hosszas előkészületet. Mégis isteni íz orgia egy kis vaníliafagylalttal mikor a tészta már kihűlt, és a szilva még forrón gőzölög.

Hozzávalók:
20dkg liszt, 20 dkg vaj, 4 tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagozott szilva, s ehhez még 10 dkg cukor.

1. A szilvákat félbe vágjuk. Egy nagyobb tálban 10 dkg cukorral és kb. negyed csomag fahéjjal meghintjük, állni hagyjuk.
2. A vajat habosra verjük a 15 dkg cukor felével, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
3. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, majd óvatosan összekeverjük a korábban habosra kikevert vajjal.
4. Ezután egy kisebb szitával lassan adagolva hozzáadjuk a lisztet, s jól elkeverjük.
5. Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozaton. A tésztát papírral kibélelt tepsibe öntjük és a szilvákat a tetejére helyezzük. Süssük kb. 140 fokon 15-20 percig, amíg a teteje megpirul. Ezután egy gyors fogpiszkáló teszt, s ha már nem ragad, fogyaszthatjuk is. - Eat'aliano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails