Cicatelli con panna e funghi



Ki ne ismerné a híres tagliatellét vargányával?! Aki egyszer megkóstolja… a rabjává válik!
Az én mammám ezt is egy kicsit másként készíti, mint az olaszok általában. Nekem persze így sokkal jobban ízlik, mert krémesebb.
Ezúttal úgy döntöttem, hogy nem tagliatellével készítem.  Sikerült választanom egy kevésbé ismert, de annál finomabb félét, a Cicatellit. Ez egy tipikus pugliai pasta, és jó tulajdonsága, hogy a szinte minden szósz illik hozzá!
Hozzávalók:
400 gr Cicatelli, 5-6 db nagyobb csiperkegomba, 30 gr szárított vargánya, 1 dl fehér bor, 3 gerezd fokhagyma, 500 ml főzőtejszín, olíva olaj, chili, petrezselyem, só, frissen őrölt bors. 

1. A tésztát sós vízben al dentére (fog keményre) főzzük. Közben elkészítjük egy serpenyőben a szószt. 
2.  A vargányát beáztatjuk. A csiperkét megtisztítjuk, és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. 
3. Egy nagyobb serpenyőben az olíva olajat felmelegítjük a kés végével megnyomott fokhagymával, petrezselyemmel és kevés chili paprikával. 
4. Hozzáadjuk a csiperkét és a fehér bort. Várjuk, meg amíg az alkohol elpárolog. Ezután adjuk hozzá a vargányát a vízzel együtt, amiben ázott! Sózzuk, borsozzuk. 
5. Mikor a gomba már megpárolódott, következik a tejszín és 2-3 evőkanál a tészta főzővízéből, jól elkeverjük. 
6. Félretesszük és a szósz felét bot mixerrel pépesítjük, csak annyira, hogy a gombák darabosak legyenek. Ezután az egészet a kifőtt tésztával még egyszer összemelegítjük és friss parmezán forgácsokkal tálaljuk. - Eat'aliano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails