Tiramisu Classico


Ha jól emlékszem a Tiramisú-val próbálkoztam meg először Olaszországban. Annak ellenére, hogy ottani családom házi receptje alapján készítettem és nem túl bonyolult étel, mindenki kíváncsian várta a végeredményt, vajon a magyar lány mit tud összehozni. Összegezve az eredményt, semmi nem maradt belőle! :)

Volt olyan, hogy a karácsony után ránk maradt panettonéból készítettünk Tiramisú-t (ezen most sokan megrökönyödnek), de kétségtelenül és részemről bizonyítottan Pavesini-ből a legfinomabb. Ez egy nálunk is kapható (Spar, InterSpar, Kaiser’s) olasz „keksz”, ami szinte teljesen olyan, mint a babapiskóta, de nem vastag és kisebb méretű. Ebből több réteget képezhetünk, mint a magyar babapiskótából és egész más végeredményt kapunk!                                                   

Hozzávalók:

500 gr mascarpone, 1 csomag pavesini, 5 db tojás, 5 evőkanál cukor, 8-10 személyre lefőzött erős kávé (kb. 2 bögre), kakaópor, 1 csipet só

1.Lefőzzük a kávét, és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzá adjuk a mascarponét és jól keverve eldolgozzuk a krémet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarponés krémhez. Csak óvatosan, mert a krém összeesik.
2.A Pavesinit mártsuk egy pillanatra kávéba és szorosan egymás mellé helyezzük egy általunk kiszemelt tálba (én az egyszer használatos tepsit részesítem előnyben). A kávés piskótára rákenjük a krémet, a következő megint a Pavesini, és így rétegezzük tovább. A z utolsó réteg a krém legyen.
3.Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd a hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, miután az ízek már összeértek. - Eat'aliano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails