Balatone, Mala Garden és Luca Panna

Nekem a Balaton...

Ez a hét sem telt el betegség nélkül, már meg sem lepődöm. Torokfájás, levertség, láz… És a többi, ami csak ezzel jár… :( Gondolom másoknak sem ismeretlen a dolog (hát még ahol pici gyermek is van). Idén ez már a harmadik hetem az ágyban, párnák közt, cseppet sem gondtalanul. Felőrölt ugyanis a gondolat, hogy semmit sem csinálok. Így történt hát, hogy kb. egy hete mézes-citromos teán kívül más nem készült a konyhámban, sőt egy sort sem írtam ide a blogba pedig korábbról van még ez-az a tarsolyomban…

Kezdem a sort egy fotókból összeválogatott éttermi beszámolóval. Talán nem árulok el titkot azzal, hogy nem vagyok sem étel -, sem pedig étterem kritikus, így nem gondolom, hogy hiteles lehetnék, mint véleményező! Remélem nem bánjátok, ha ezt most ki is hagyom, alább képeim úgyis magukért beszélnek. :) Annyit talán megjegyezhetek, az alábbi menüsor senkinek sem okozott csalódást, a desszert pedig valami fenomenális volt... Ígérem hamarosan érkezem annak általam kidolgozott, tökéletes másával, mert ezt mindenkinek ki kell próbálnia!! :)

Lehet sokan még nem tudjátok, hogy meglehetősen sok időt töltünk Siófokon, egy hónapból kb. 8-10 napot. Ilyenkor pattannak ki fejemből a legjobb recept ötletek. Egyrészt van pár kedvenc Balaton-parti éttermünk, ahol ihletet meríthetek, másrészt az itteni piacon csatangolva, helyieket hallgatva számos új receptet rakok össze a fejemben, majd jegyzek-, és rajzolok le füzetembe.

Kedvenc éttermeink közül, ma a Mala Garden-nel nyitom a sort. Kb. 3 perc sétára, a szomszédunkban található és itt ebédelünk a legtöbbször. Két hete is itt költöttük el a vasárnapi ebédünket kedves szomszédaink társaságában (külföldi út miatt, mínusz anyuka). :) Bájos kis partneremről, Luca Pannáról készült fotóim az ételek után következnek. 
Eat'aliano

Mexikói sajtleves csirkével, paradicsomos salsával és tortillával

Ropogós tintahalkarikák csípős salátával

Olívaolajos, fokhagymás házi spagetti "aglio e olio"

Bélszín steak

Mogyorókrémes-mascarponés, csokoládés sütemény

Mogyorókrémes-mascarponés, csokoládés sütemény




Az a bizonyos ízletes lampionvirág

5 megjegyzés:

  1. Jobbulást neked!:)
    Nálunk is folyamatosan beteg valaki,és mindenhol ezt hallom.:(((Úgy látszik ez egy ilyen bacis tél.:PPPP

    Nagyon guszták a kaják és a kislány...hát valami tüneményes!:)))

    Judit

    VálaszTörlés
  2. Szia Judit!

    Remélem azóta meggyógyultatok! Fel a fejjel, a tavasz már itt kopogtat! :))))

    Kedves Raindrop!

    Köszönöm az anyuka nevében! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Jutka!

    Köszönöm a szülők nevében!!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails