Padlizsánkrém


Hozzávalók:
2 közepes padlizsán, 3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 kis pohár tejföl, kb. 1-1 ½ dl majonéz, 1-2 evőkanál olíva olaj, só, bors.

1.A padlizsánok végeit levágjuk, alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt 180 fokon addig sütjük, amíg a padlizsánok héja ráncos nem lesz, a húsát pedig be tudjuk nyomni.
2.Miután a padlizsán kihűlt leszedjük a héját, a húsát egy nagyobb tálba helyezzük, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, az összenyomott fokhagymát és az összes többi hozzávalót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bot mixerrel pürésítjük.
3.Pirítóssal, lilahagymával, póréhagymával, paradicsommal, paprikával tálaljuk. Eat'aliano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails